Ine heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda gestudeerd, met name vrije grafische technieken en schilderen.

Na haar studie is ze naar Nijmegen verhuisd en werkte ze binnen een kunstenaarsgroep. In die tijd maakte ze ook deel uit van de Gele Rijder, een kunstenaarsvereniging in Arnhem.

Van daaruit verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze 7 jaar heeft gewoond en gewerkt. Ze maakte ook daar deel uit van een kunstenaarsgroep waarmee ze diverse tentoonstellingen heeft gehad, naast individuele tentoonstellingen en opdrachten in binnen- en buitenland.

Tijdens haar studie aan de academie kwam ze in aanraking met traditionele kalligrafische technieken. Vanwege jarenlang (privé-) onderricht en vanuit een sterke persoonlijke affiniteit ontwikkelde zij een vormgeving die mede gebaseerd is op (oude) tradities, zoals de Romaanse, de Japanse en Perzische kalligrafie. Van hieruit heeft ze gedurende de jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld.

Ze werkt met diverse technieken, zoals het schilderen met olieverf op doek, het schilderen met Japanse penselen en Oost-Indische inkt op rijstpapier, aquarelleren en linosnede. Ook maakte ze ontwerpen van gebrandschilderde glas in loodramen die ze i.s.m. atelier Flos heeft uitgevoerd.    

In de periode van 2012 tot medio 2018 heeft ze vanwege persoonlijke omstandigheden weinig in haar atelier gewerkt. Gedurende die tijd heeft ze wel gewerkt aan een serie affirmatie-kaarten, geënt op de mystiek binnen diverse culturen.

In 2018 heeft Ine het penseel weer opgepakt en heeft ze zich aangesloten bij de kunstenaarsvereniging ZEEN in Horst aan de Maas.

De onderwerpen waarover ze altijd heeft geschilderd zijn heel dichtbij en tegelijkertijd universeel. Onderwerpen over het vrouwelijke, over confrontaties, innerlijke bewegingen, mijmeringen…

Naast haar werk als beeldend kunstenaar is ze ook als docente kunstvakken en levensbeschouwing verbonden aan een middelbare school.